23 Nisan 2009 Perşembe

nese doluyor insan

cocuk olmak nefis bir sey!

Yegenim deniz- kendileri 6 yasinda- bugun cocuk bayramindan sonuna kadar istifade etmis sansli bir cocuk. Onun sayesinde lunaparka suruklenen bizler de bu guzel gunde kahkahalara bogulma sansina erismis sansli insanlarizz..

Ogleden sonra 23 nisan munasebetiyle denizi lunaparka goturduk. Cocuk mu daha cok eglendi biz mi tartisilir.. sunlara bindim:

- donmedolap
- ejderha (dragon)
- korku tuneli
- carpisan arabalar

Donmedolap: bildigin donmedolap: don babam don

Ama carpisan arabalar icin ayni seyi soyleyemiyecegim! 4 ayri araba tuttuk. Gulmekten gozumden yaslar geldi. Biraderimle annemi tost yaptik, kadincagiz savruldu, firladi durdu cok komikkti.. Bayagi da sert bisey; belim, kalcam cok acidi, her sarsintida yerimizden firladikk..

Korku tuneline girmemiz konusunda resmen ben israrci oldum.. Amelie filminin aklima kazinan bir sahnesi vardi, hatirlarsaniz; Amelie'nin asik oldugu eleman ek is olarak korku tunelinde hayalet kiliginda musterilerin kulagina vuuugg diye uflemekteydi. Amelie kizimiz da bi gun korku tuneline girip, bu eleman kulagina vuuu diye uflerken gozlerini kapatip derin nefes alip kendinden gecmisti.. belki hatirlarsiniz... iste bu sahnenin etkisiyle korku tuneline girmek arzusu beynimi ele gecirdi..

Ama bizim korku tuneli oldukca dandoydu elbette :)) cigligi basmislar butun hoparlorlerden, her kose basinda iskelet, kopmus kafa, kol, bacak; tavandan sarkan puskullerin ensene kulagina degmesi vesaire.. Orda da gulmekten olecektim, bi ara ben de ciglik attim, sonra bi daha guldum halime.. manik depresif bir ruh hali diyelim..

Korku tuneli vesilesiyle 6 yasindaki korpe bir beyne 80ler klisesi korku unsurlarini da sokmus olduk.. Cocuk bizim gibi iskeletten falan korkmaya kosullanmamis ki, hic bisey olmamis gibi cikti yurudu korku tunelinden.. helal olsun!

Bi ara gaza geldik, yegenimi atli karincaya falan bindirip biz buyukler gondola binecektik de, kandiramayiz, olay cikar diye cekindik acikcasi :)

Lunaparka gitmeli! dunyanin en eglenceli isi.

bugun 23 nisan, nese doldu birkac insan!

sevgilerrr,
fund

1 yorum:

tamambocegi dedi ki...

Çarpışan arabalar harbici 10nomeroydu. Korku Tünelinde hafiften uckagida gelmedik de degil ya neyse... Ben donmedolabi da cok seviyorum. Yukarlar bogaz, macka, dolmabahce manzarali oldugundan hisli bi muessese oldugunu dusunuyorum...