11 Nisan 2009 Cumartesi

kiraz cicekleri - kirschbluten

bugun yine 2 film birden yaptim.

ama oncesinde taxim meydaninda sarki soyleyen ve eylem yapiyormus edasiyla dolasan bogazici universite koro mensuplarini anmadan gecemeyecegim. 5-6 korist sabahin 10unda cikmislar meydana ellerinde koro afisleri, "kaatiibimee ben katibim el ne karisiiir" diye bagiriyorlardi. Hayir biz de koristtik zamaninda boyle taskinliklar yapmazdik, gecen yillar icinde okulumuzun koro uyeleri hafiften kafayi yemisler :) ama cok da komiktiler bi yandan, herkes saskinlik icindeydi tabi.. polisler eylem yapiyorlar sanip goturmemislerdir umarim :))

ilk filmim : bir alman yapimi: Kiraz Cicekleri.

salon fulldu. 'ask olsun' bolumunden bir filmdi ve pisman olmayacagimi bilerek gitmistim..

of of o kadar acikli bi filmdi ki herhalde 1 cay bardagi gozyasi dokmusumdur. elimde bi pecete vardi paramparca oldu gozlaslarimdan. bir ara salonda sessizlik oldu, bi kizcagimiz hickira hickira agliyordu, zannedersin ki 5 dakika once babasi olmus.. 'ah ahhh uhuuu' diyerek bagira bagira agladi walla.. kalbimizden akti gozyaslari..

2 saatten uzun suren bu film, cogumuzu dagitti. Karisini aniden kaybeden 65li yaslarda isine asik bir adam, sehir yasantisinin kesmekesine kaptirmis ve anne-babalarina bi turlu zaman ayiramayan orta yaslardaki cocuklari, ve disaridan standart ev kadini goruntusu veren ama icinde firtinalar kopan, filmin ilk yarim saatinde kaybettigimiz anne figuru.

Anne rolunu oynayan Trudi'nin tek bir hayali vardir: Japonyadaki Fuji daglarinin karsisina gecip bembeyaz acmis kiraz ciceklerini izlemek ve butoh dansi yapmak.. Japon kulturune hayran bir kadin ve elbet bu garip istekleri normal hayatin akisinda cocuklari ve kocasina deli sacmasi gelmekte...

Kadinin ani olumuyle kocasi neye ugradigini sasirir ve karisiyla nasilsa yapariz diyip gecistirdigi japonya gezisini tek basina gerceklestirmeye karar verir. Bu yolculukla karisinin icinde tasan japonya askinin, onun icindeki coskunun inceliklerini kesfeder. Karisini gec de olsa artik daha iyi anlamaktadir.. Sokaklarda yasayan bir genc kizdan butoh dansinin ne demek oldugunu kavramaya calisir...ve en sonunda Fuji dagini da gormeyi basarir..

Dagin onunde kimonolarla bir dansedisi vardi ki adamin, herkes hickiriklara boguldu, butun salon salya sumukk..

cok dokunakliydi cok...
ikinci filmim de arjantin'den Balik Cocuk - El Nino Pez isimli bir filmdi. cok dahil olamadim acikcasi. ilk filmin etkisindeydim hala.. XXY filminde cift cinsiyetli kiz-erkek rolunu oynayan celimsiz kizimiz Ines Efron yine bu filmde de basroldeydi.

beni bu guzel havalar bir de bu filmler mahvetti anlayacaginiz.

butoh dansi da neymis derseniz burdan yakin..
golgenin/karanligin dansi.. deli isi :))

boyle
.
f.

Hiç yorum yok: