29 Mart 2009 Pazar

istanbulda turist olmak zor iki gozum

Uzun zamandir turistik yazi yazmiyorduk. Pazar gunumuz istanbul sokaklarini arsinlamakla gecti. Hava da superdi.

Susam kafede kahvalti ile baslayan gunumuz Cukurcumadaki eskicileri gezerek devam etti.
Cihangir'deki Susam Sokak'inin nefis mekani Susam Kafe'de sucuklu yumurta, Alacati kahvaltisi ve yumurtali ekmekler hapur hupur yendiler. Yemeklere, servise, ambiansa on uzerinden on puan veriyorum. imza: bi gurme.

Akabinde Cukurcuma'daki eskiciler ve kostumculer teker teker incelendi. Turuncu renkli 37 ekran bir siyah beyaz televiziya begendim ancak almadim, calisir vaziyetteydi. Bir suru eski gunes gozlugu var ama guzellerini alan almis coktan.. elbette eski tip turuncu, yesil, bordo ev telefonlari her eskicide mevcut.

Bir tane eskicideki kartpostallari ve fotograflari incelemek cok zevkliydi.

Mesela adamin teki 77 senesinde sevdicegine 'sensiz bir hicim, nereye baksam sen' temali bir kartpostal atmis italyadan, o kart da eskicide bir kutunun icinde duruyor oyle ve bir kac saat once benim ellerimdeydi... garip hissediyor insan.

O abuk subuk kartpostallari satin alip siz degerli okuyucularimiza bayramda seyranda postalamak gibi bir projem var.
4-5 yere scrabble sordum. dekorasyon amacli bir kullanimim olacakti ve fakat istanbuldaki tum scrabble'lar bitmis arkadaslar, saskinim. 2 aydan once gelmezmis, hey allaim, ne sacma.

Sonra Dogan Apartmanina gittik, enfes istanbul manzarasina, cennetten bir kose olan Avrupai simsicak avlusuna ve bahcesine hayran kalip ciktik.

C blogun yoneticisi kimmis bilin bakalim: okan bayulgen :) bakiniz fotosu. keske benim de okan bayulgen kadar param olsaydi, ben de yasardim orda, kesin! eskiden arkadaslarimiz bu apartmanin terasina kacak giris yapip burda icerlermis, iyi fikir.


Sonradan sonra beyoglundaki bir hostelimizi ziyaret ettik. icerde nasil bir ortam var merak ettik acikcasi. oda fiyatlari gecelik banyolu 2 kisi 70 tl imis.

icerde bi suru turist genc cocuk vardi. bakiniz cepten cekilmis bir fotosu hostelimizin.

ordan hop galata kulesi civarina kivrildik. Kuledibindeki ara sokaklarda dolastik..
cok cok guldugum bir duvar yazisini sizlerle paylasmadan gecemeyecegim..
'seni dük ilan ediyorum' temali yazimiz sagda:


Kuledibinde mis gibi bir turk kahvesi icildi.

Saatleri ileriye alanlara actigim savastaki direnisim son buldu ve hukmen malup olarak 15.42'de saatimi ileriye aldim ben de.

bakınız yukarda huzunle karisik bir sevinc ifadesi ve ben.

Teknosadayken begendigim wireless kulakligi almak icin aglayabilirdim! super bi icat bence. teknosada ve darty'de var. sirkette wireless kulakligimla dolasirsam olaya son noktayi koyarim kanisimdayim ;)

taximden besiktasa dolmabahceden yurumek suretiyle gunumuz son buldu. Boylece 3-4 saat yurumus olduk sokak sokak.. istanbula asik olmak cok kolay.

bahar geliyor! ve belli ki guzel gunler bizi bekliyor..

en kisa zamanda bu modda sultanahmet, sirkeci gezisi yapmak istiyor deli gonul....

biraderim doktor oldu. cok havali. kendisine kiyak bi defter hediye ettim. onun blogunu da okuyun vaktiniz varsa. Siirler, arkasi yarin kisa oykuler, kendi yaptigi resimler, sarki sozleri ve ani mahiyetinde bizim ozel hayatimiza dair ince detaylar bu blogda mevcut :)


boyle iste
sevgilerr,

girls just wanna have FUN.

3 yorum:

tamambocegi dedi ki...

Canim kardeşim, güzel temennilerin için çok teşekkürler. Bu arada son yazın çok keyifli. Böyle foto destekli minimal İstanbul gezi yazılarının devamını merakla bekliyom:)

Unknown dedi ki...

Nicee gezi :) Bu Chill-out hostel asmalıya giderken sağ ara sokaktaki hostel midir :)

bahadir dedi ki...

galatayla ilgili bi ödevimiz vardı...doğana 10 sene önce hiçbişiken bulduyduk..aman danrım olamaz böle bişey demişdik köhne haline...o zamanlar boştu..duvarlar taştı..