24 Ocak 2009 Cumartesi

yeni baslayanlar icin muzik hayatim- perde1

her sey 14 yasimda biraderimin lise grubu Tezekli Serzenisin 400 kisiye verdigi konserde 'Everthing i do, i do it for you' ve 'wind of change' sarkilarina eslik etmemle basladi.. wind of changede pek pis detone olmustum o ayri ama sahneye ilk cikisimdir ve cok onemlidir..
bu gunun en onemli olayi ise 'ben sahneye cikamayacagim, uhuu' diye aglamaya basladigimda biraderimin bana hafif bir tokat atip aglamayi kesmemi soylemesi ve benim bu tokati yedikten sonra daha beter aglamam olmustur :) kendisine daha sonra neden o takati attigini sordugumuzda 'uzerimde sok etkisi yaratip beni kendime getirecegini dusundugu' beyanati ise akillara kazinmistir...

biraderimin grubu 6 yil once kullerinden dogup zardanadam olup muzik hayatina devam ediyor.. simdi de yeni album kayitlarini tamamladilar, heyecanla bekliyoruz.

ortaokul yillarimda 5 akor bilip gitar calardim.. cok degerli arkadasim ozlem hanimin kafasini iyi utuledim. toplam 20 sarki calabiliyordum herhalde, calar calar soyler bira icerdik. misal angie, roxette, nights in white satin.. bildigin kumsal gitaristi iste..

hayatimda yapabildigim tek besteye ise 5 yasimda yani hayatimin en yaratici doneminde imza attim. sozleri soyleydi: karda kista oynasirdik beraber, karda kista sevisirdik beraber, karda kista koklasirdik beraber.. bu sarki bilimum istes fiillerimizle uzayip gider.. 5-6 yasinda nasil duygularla ve ruh haliyle bu besteyi yaptigimi bilemiyorum!

universiteye girdigimin 1.gunu muzik klubunun kapisini caldim..ve rock korosuna girdim.. koro secmelerinde kalbimin nasil carptigini bugun bile hatirliyorum. o zaman koromuzun sefi badem grubundan tanidigimiz mustafa idi.. rock korosunda 4-5 sene soyledim. dunyanin en zevkli isidir.. superdir.. her konserde kalbim yerinden firlardi.
universitede birkac gruba back vokaller yaptim.. sonra 2-3 kere grup kurduk, ve coguyla da olaysiz dagildik.

sesim oyle guzel falan degildir, sarki soylerken de acayip utanirim, bi sarki soyle yaa diyenlere olumlu dondugum de olmadi:) guzelligi bu celiskisinde belki de...

sonra switch girdi hayatima.. uskudarda bodrum katindaki bize ait studyomuzda 100e yakin sarki coverlamisizdir.. muthis gunlerdi onlar.. cok zevkliydi.. gunlerce kapandigimiz donemler oldu.
2 sene orda burda soyledik, sonra sikildik taximin rock barlarindan napsak netsek derken gitaristimiz hollandaya, bascimiz bursaya gitti. toparlayamadik bi daha. simdi herkes biseyler yapiyor, bense bisey yapmiyorum, deli gibi muzik dinlemekten baska.

davulcumuz sinan tinar'i post dial grubunda 'idiots!' diye bagirirken dogzstarda; gitaristimiz emiri taximin bilimum gruplarina saksafonla eslik ederken peyotede, babylonda; klavyecimiz gizemi iya wavesle reggae yaparken nayah'ta, bascimiz gokseni takla ile duman soyleyip bursa genclerini costururken gorebilirsiniz.
bana ise burda bunlari yazmak ve onlari izlemek kaldi.
bir de foto koyalim tam olsun.

cok ve cesitli sarkilar coverladik. bence gayet de basariliydik. ama bi tane cover yarismasina girdigimizde ilk 3e kalamadik. basarimiz bize has diyelim. piyasada pek de kabul gormedi :)

genelde sahnede pek sesimin duyulmadigini soylediler :) ben de 'zaten sahneyi fizigimle dolduruyorum' demisimdir bunu diyenlere..

soylemekten en cok zevk aldigim sarkilar: cardigans, garbage, morrissey, alanis, portishead sarkilariydi. ama civitip uzunca bi donem lambada, ali desidero, yekeke falan da soyledik.. pek neseli gruptuk canim. ne ararsan var, bi bakmissin ali desidero hoop ordan bi portishead cakalim, hoop ordan bi angel arkasindan bi skunk anasie, akabinde bi madonna, vega...
asure gibi repertuarimiz vardi allah sizi inandirsin.
muzigi seviyoruz kardesim, caldigimiz sarkilarin hepsi bizim evlatlarimiz gibi;)

guzel gunlerdi diyelim, uzatmayalim konuyu, birinci perdeyi kapadik.
yapariz belki yine biseyler..
hayirlisi
kismet!
saglicakla, funda.

1 yorum:

abdullah alkan dedi ki...

cok kıskandım..
ben de üç şarkı söylemiştim toplam50- 60 kişilik bi konserde bizi dinleyen 7-8 arkaşımıza lisede..