31 Temmuz 2008 Perşembe

bozcaada pek güzeldi

su an, apti kedim tv'de off reklaminda uçusan sivrisinekleri ekrandan avlamaya çalışadursun, ben varolmanın dayanılmaz hafifligi icindeyim.. gerçekten umdugum gibi cok "iyi"leştigim bi tatil gecirdigimi belirterek konuya hafiften gireyim sayin seyirciler.

yolculuk:
bozcaada tatilime mukemmel basladım!
bizim bu abbasaga'da bi takım konserler oluyor yazin, bilenler bilir.. bir avuctan ibaret abbasaga parkımızı otoparka cevirmeye calisan hainlerden kurtardiktan sonra belediyemiz saolsun, "bunlar bu parkı seviyo, sevindirelim garipleri" demis olsagerek, 2 senedir yaz aylarında senliklerimiz pek mustesna geciyor.. gerçi basçemkirik komsum seline hanım surekli belediyeyi arayip, cocugu falan olmadıgı halde, "cocugumu uyutamiyorum, kisin su sesi, aaaaaa" gibi yalanlarla menapoz teyzelik yapip konserlerimizi baltalayama calissa da konserler tam gaz devam.. aslında sinema gosterimleri sirasinda recep ivedik beyin kufurlerinin parkta yankilanmasi zaman zaman rahatsiz etse de olsun, destekliyorus gonulden..

işte benim yola çiktigim gece parkta ezginin gunlugu konseri vardi. soyle bi parktan gecip gidecekken cakildim kaldim konsere...1980le basladilar... "sigaramin dumanina sarsam saklasam seni... aaah kucucuk gemi, doner mi bir daha geri... agzimda ball gibi tatli bir turku bir inerim bir cikarim bu yokusu.. anlatsam şu kiraz mevsiminin para kazanmak mevsimi değil,sevişme vakti olduğunu..." ve daha ne sarkilar, ve bende ne duygu sellerinde bogulmalarr. gozyaslarinizi bitti sanmayin..

derken asmalimescitte buldum kendimi, yolluk bi bira ve dustumm yollara..
sabah geyiklide actim gozlerimi, orda bozcaada vapurunu beklerken kahvalti yaptim.. gercek ezine peyniri, gercek domates ve yillar sonra gercek yumurta yedim..

bozcaada gunlerim:
rengigul pansiyonda kaldim.. yani, ressam ozcan hanim teyzemizin nevi sahsina munhasir evinde konakladim.. odamda soyle bi tablo vardi cok hosuma gitti..





bozcaada muzesine ela hanimin onerisiyle laf olsun diye gittim ne yalan soliyim.. napicaktim ne muzesi onyargisi aninda degisti.. muzede 2 saat gezmişiz, bir saat sonra turistlere "biz bu adayi taa fatih zmaninda aldik efendim, biliyo musunuz" gibi cumleler sarfederken buldum kendimi ehehu :)) ve bittabi adadaki rumlarin ve turklerin dostlukları, hukumetlerin, savaslarin ve yanginlarin ettikleri derken gozumden 2 damla yas suzuluverdi.. bu kadar duygusal bi enik oldugumu bilmiyodum sayin seyirciler..2 damla yaşıma daha girdim..

deniz cok guzeldi.. su sicakti, kum sicakti, ben mutluydum, kitabim nefisti, cocuklar gibi sendim! (bkz; sol taraftaki foto) adada adali yazlikcilarla takilma imkani bulduk.. onlarla tavla oynayip, lak lak yapip, bombos oturup, zamansiz oylece olabilmek guzeldi..
haftasonu yukarda bahsettigim bascemkirik selin hanımlar tesrif ettiler, aman bi deniz levregi, bi ahtapot yemisiz ki sormayin...pek nefisti..


oneriler;
turk mahallesiyle rum mahallesini ayiran yola konumlanan dev agacin altindaki kahvehanede sakizli turk kahvesi! kahveniz; acibadem likoru, 1 adet cikolatali cigar, 1 adet cikolatanin kendisi, 1 bardak su ile servis edilir, afiyetle icilir, itinayla fal bakılır..
diger onerilerim; rengigulde kahvalti, limanda taki resoran, limanda gunbatimi ve ayazma plajinda deniz+ gunes+ kum+ bikinili kizlarr...

mutlu son:
pazar donduk, donme telasi midemizde asit yaptı.. elacanla donuste geyiklide otobusumuzu beklerken kumsalda cekirdek yiyip gunbatimini seyredip, yildiz kayması avcılıgı yaptık..malumunuz; dilekler birikmis..
bu gunlere geldim..
tertemiz, miss gibi bi tatildi
gayet "iyi"yim!
saygilarimi sunarim efenim,
fundaniz..

3 yorum:

özlem hanım dedi ki...

'sen geçtiğimiz haftasonu kuşadasında olacağın için bursaya gelemeyecektin' yanlış mı hatırlıyorum?? hadi bakalım öyle olsun, ben iyi bir arkadaş olduğum için sevineyim iyi bir tatil geçirdiğine:)

fundamental dedi ki...

evet haklısın ama dusundugun gibi degil.. annatirim telde..

aleszanardi dedi ki...

yuh rezalet!
sen git fingirde, sora gel burda patlasin hikayen
vah vah