8 Ekim 2010 Cuma

Insanlar ve Tanrilar

bugun havane bicimdi yaa!

bugun insanlar ve tanrilar- of gods and men- isimli guzel filmi izledik, ancak hava sartlari nedeniyle 2. filmimiz Hirsiz'i kacirdik malesef.

insanlar ve tanrilar guzel bi film olmus, tesekkur ederiz.

filmden cikarken bi teyzemiz 'filmi cok uzatmislar ama iyiydi' gibi bi yorumda bulundu. aslinda filmin ritmini anlatmak icin guzel bir ozet. agir, sakin, sinirli dialog uzerinden filmimize guzel bi giris yaptik zira.
konusu ve ismi ilk bakista aslinda biraz insani urkutebiliyor, yine antinkuntin bi filme geldik kesin, yok kesislerin hayati, yok tanrilar falan bin tane metafor izleme ve anlamlandiramama riski var. ancak butun bunlarin aksine gayet insani ve politik bi film izledik.

7 tane Hristiyan kesisimiz tum iyi niyetleriyle Musluman mahallesinde salyangoz satmaya niyetlenmisler. daha dogrusu savasin ortasinda kalmis musluman halkina iyi niyetleriyle ilac, moral motivasyon vermeye gelmisler. bir yandan da saf allah sevgisiyle hafiften siyirmislar, ayin ustune ayin, dua ustune dua, binbir seremoni ve dunyevi zevklerden arinmis mutevazi hayatlariyla canlarini ortaya koymus yardim etmeye calisiyorlar. ancak hristiyan olmalari nedeniyle pek cok politik krize gebe bir noktadalar ve aslinda bir tahrik sebebi de olusturuyorlar.

bu kesislerimizin psikolojilerini, koyu terketme karari vermelerindeki gelgitlerini, politik ortami, askerleri, gerillayi, savasi ve halki oldukca guzel ozetleyen bir film olmus.
biraz kesislerin ayinleri seyretmek beni sahsen baysa da insani ve politik boyutu guzel harmanlanmis bu filmimizi sevdim.

filmekimi organizasyonunda da iki bok atmadan gecemeyecegim.
yerimiz berbatttiii!! ilk gun sabah 11de bilet almamiza ragmen ekranin sol kosesini merdivenler kesiyordu. olacak sey degil.
salon full'du.
ve butun filmekimi biletleri her seansta tukenmis, buna da inanamadim. islak paltolarimiz kucagimizda sikis-tepis izledik filmi.

fenalik.
yapacak bisek yok

peki ask var mi?
var

operim
funda

1 yorum:

TY dedi ki...

iksv'ye yuu, aşka ay miss yuu...