7 Mart 2010 Pazar

dun bugun yarin

uzun zamandir ozel hayatima deginmedigim yazilar yazdigimi farkettim.
'nasil gidiyor gunler' sorusuna haydi bir cevap verelim..

cevap: iyi gidiyor..

su an sinan ve hevalin bizim icin sectiklerini Dinamo fmde dinlemekteyim..
pampis hanim ise duvarlarima yapistirdigim ne varsa sokme derdinde..

ben cok iyiyim..

yine bu haftasonu, uzun zamandir pek cok haftasonu yaptigim gibi, sirt cantama doldurduklarimla moda'ya haftasonu tatiline gittim.

cuma gecesi Karga'da karardim, cumartesi gunu Hasanpasa'da Gazhane diye bi yerde turlu turlu enteresanliklar yasadim ve pazar gunu evde sevgilimin dizinin dibinde oturdum.

haydi biraz detay verelim:

cuma gecesi Karga her zamanki gibi full depresif modunda kendi halindeydi. cok kalabalikti. ben ise nedense havaya pek giremedim. kargaya baka baka karardim diyelim..

--- ulan heval ve sinan cok guzel caliyolar yine, dinleyin..su an dinamo fm'de ya da her daim su linkte: http://thepatchwork.tumblr.com/

herneyse..
cumartesi gunumuz ise komple maceraydi. Hasanpasa'daki Gazhane denilen harabe mekana stop motion klibimsi olacak bi proje icin fotograf cekmeye giden insanlarin pesinden suruklendim.
Bu Gazhane'yi 5 tane araba otopark olarak kullanabilsin diye isletmesi icin iett'ye vermisler.

'biz geldik 3-5 foto cekicez' dedik kapidakilere, 'evrak eyyam kagit izin lazim' dediler... iyi dedik kiminle konusmak icabeder acep? sefle...

buyuk sef nerede?
ogle yemeginde, simdi git, bi saat sonra gel dediler..
peki dedik..

o bir saati hasanpasadaki Osmanli lokantasinda sultan tatlisi yiyerek gecirmeyi basardik. ve sonunda sefle tanistik. iett otobuslerinin tamir edildigi garip bir mekana girdik.. koskocaman hangar, bir suru iett otobusu ve onun tamircileri... gormeniz lazim.

neyse bir tane amcadan izin aldik ve sonunda Gazhaneye girmeyi basardik. cantamizi bir duvara yaslamistik ki guvenlik geldi, 'aman dikkat cantaya' diye uyarida bulundu.
bir de baktik ki o harabelerde sokak cocuklari ve cingeneler ikamet etmekteymis. ve elbette sokak kopekleriyle birlikte...

herneyse
yilmadik
fotolar cekilecekti! cekilmeliydi!

ama tam o anda yagmur yagmaya baslamasin mi? ve akabinde 2 dakika icinde dondurucu bir doluya donusmesin mi.....

hasili kelam, fotolar cekildi gururluyuz.. umariz dolu taneleri fotolarda cikmamistir.

pazara ise cok neseli baslamistim. dunya tatlisi cisli yaratik Opal'le yuruyuse cikmistik ki densizin teki asabimi bozdu ama gecelim simdi onu.

herneyse efendim.
pazarimiz 2 film birden'le gecti.
1932 yapimi Scarface ve ustune Sideways..

Sideways'in hastasi oldum. cok cok sevdim filmi.
tam istedigim gibiydi.
ve sevgilimle de tam istedigim gibiydim.
benden krali yoktu bugun.

boyle iste.
hayat yani..

guzel iste...

sevgiler
saygilarrr
ve fundalar...

4 yorum:

cabeza de turco dedi ki...

Aman ne guzelmis. Pek sveindim. nasil gidiyor gunler sorusunu soracak olan ben icin iyi olmus bu yazi. Sideways'i begendigine de sasirdim. Saniyorum 2005 senesinde.. Barselona'da cok alakasiz bir gurba eklenerek gitmistim. Sunnee'yle yeni tanistigimiz hafta idi. Ikimiz de cok daralmistik bu filmden. Sonra da ne kadar guzel ayni filmlerden daraliyoruz vid vidi diye ortak yon muhabeti yapmistik..

Seneler gecti gecen hafta burada, garip bir amerikan televizyonunda rastladim. bulasik ve yemek hazirlarken ara ara yeniden izledim. Sunnee coktan cikmis gitmis hayatimdan, 4 acaip sene gecmis, acaba sever miydim? Hayir.. yine cok daraldim.
Neyse... Guzel olmus bu entari, bu posta... ozlemisiz de cok.

cabeza de turco dedi ki...

Haa bir de Istanbul'da Hasanpasa diye bir semt vardi. Sayende hatirlamis olduk. Biz Anadolu yakasinda oturanlarin adini daha cok agzina aldigi... Ama yillardir ismini duymadigim icin unuttugum semt. "Hasanasa'da inecek var". Sali pazari civari... ne garip hissettim. Moda, Karga falan, karsiya gecmeye usendik suraya gidiverelim yerleri... Oyle gazetede haber falan olmaz semt... Minibuse binmezsen adini agzina almaz duymazsin. "Hasanpasa belediye baskani yolsuzluk yapmis. Hasanpasa kultur merkezi yikilacakmis veya hasanpasa grubu macta tribunleri inletti..."

fundamental dedi ki...

bi de benimle izle, filme bayilttittiricam seni.

senin hasanpasa semtinin adını okuyup yasadigin nostalji ve baskasi soylemese hatirlamama duygusunu ben de Sunnee ismini okudugumda yasadim. ne fena degil mi..

demek ki neymis?
ates dustugu yeri yakar.
beni hasan pasa seni sunnee yakar..

daha fazla sacmalamadan operim canim kuzum
hadi gel.

özlem hanım dedi ki...

hasanpaşa köftesi var bi de..