19 Ocak 2009 Pazartesi

TWBA- Rules

Hersey, the whitest boy alive albumunun sirketimizdeki paylasım klasorumuz "mozuk" klasorune eklenmesi ile basladi..

neysem, herkes yeni birseyler koyuyor antinkuntin bizim klasore dinliyoruz, hakkında 2 laf ediyoruz bazen vs.

TWBA (The Whitest Boy Alive) albumunu de her yeni album gibi laf olsun diye soyle bi dinlemeye basladim, bir sure sonra ise merak beynimi ele gecirmisti: "ulen ben bu sesi taniyorum, cildiricam, kimdi, kimlerdendi?" derken tum soruların cevabı işlerini donem donem takip ettigimiz Erlend Oye isimli harikulade vokale baglandı..

Lafi uzatmayalim kendisi, hastasi oldugum Kings of Convenience isimli grubun gitar ve vokali. aynı zamanda Royksopp hayranlari bilir, "poor leno" diye koparan nefis bir sarkida bir erkek vokal vardir, hah iste o da bu abimizmis. the whitest boy alive 2006da babylon'a gelmis, o zaman aklimiz nerdeydi su an bilemiyoruz..

Yukarıdaki album kapagi da bu grubun son albumu RULES'a ait. abinin sesinin tonu ve bestelerine suphe yok, basarili! Kings of Convenience'da dinledigimiz, folk akustik hava yok burada. yerine 90larn basinda dunyayi ve ulkemizi kavuran benim "gay gitar soundu" dedigim "lady hear me tonight, kokorec" gitar soundlari var, eheheh.. biraz disko altyapı, biraz lounge fm modeli soundlar, ama elbette temelde gitar, davul vs..

tam bilmiyorum bu tarza ne denir, oncelikle"guzel iş" denir..

simdilik ilk favorim, 2. sarki intentions.

iyi gunler!

fundakaya

------------------

ha bu arada album kapaginin birebir aynısını 2001 rock korosu konser afisimizde biz de yapmistik.. :)) insanlardan R harfi olayi .. R= Rock korosu ;)

1 yorum:

fundamental dedi ki...

gravity cok guzel!